ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ...





Σσσσσσ……… στην παντομίμα δεν μιλάμε κάνουμε αργές κινήσεις, αλλάζουμε την έκφρασή μας και χρησιμοποιούμε ρούχα, υφάσματα και ότι άλλο βρίσκουμε στο σπίτι μας.

Ζέσταμα: ξαπλώνουμε στο πάτωμα και κατρακυλάμε προς μια κατεύθυνση μέχρι να συναντήσουμε κάποιο εμπόδιο. Σταματάμε πριν το ακουμπήσουμε ή το ακουμπάμε ελαφρά. Μόλις γίνει αυτό στρίβουμε και κατρακυλάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επαναλαμβάνουμε δύο τρείς φορές επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετική κατεύθυνση. Έπειτα, γινόμαστε κουβαράκια και πιάνουμε όσο λιγότερο χώρο μπορούμε. Κατρακυλάμε πάλι σαν μπαλίτσες, με τον ίδιο τρόπο όπως πριν.  Το ίδιο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Συρθείτε με την κοιλιά σας, με την πλάτη σας, στο πλάι… Αφού τελειώσουμε με αυτή την άσκηση, βρισκόμαστε όλοι γονατισμένοι στο πάτωμα. Ήρθε η ώρα να μεταμορφωθούμε σε…. (χρόνος για κάθε ‘μεταμόρφωση’ περίπου 15 δευτερόλεπτα) – Σαλιγκάρια, – φίδια, – βατραχάκια, -χελώνες,  -κροκόδειλοι, – σκαθάρια, – πάπιες, – γατούλες,  – σκύλοι, -ψάρια, -λιοντάρια, – γαϊδουράκια.


Ας περάσουμε τώρα στις ασκήσεις παντομίμας που τόσο μας αρέσουν….


Για προσπάθησε:

Απλώνεις ρούχα
Μαζεύεις λουλούδια
Αλλάζεις θέση στα έπιπλα του σαλονιού
Πρωινή ρουτίνα πριν πάμε στο σχολείο
Παίζεις με σαπουνόφουσκες
Φουσκώνεις ένα μπαλόνι
Βρίσκεις μία ξεχασμένη κασετίνα γεμάτη τάπες
 Παίζεις με την γάτα ή τον σκύλο σου
Φεύγεις βιαστικά από το τραπέζι που τρως
Δυο παίχτες παίζουν τένις
Δύο γίγαντες πάνε περίπατο στο δάσος
Δοκιμάζεις τα γυαλιά του παππού σου
Σε γαργαλάει η μύτη σου και θέλεις να φτερνιστείς
Φοράς το παντελόνι σου αλλά σου είναι μικρό

Μόλις τελειώσεις μπορείς να πατήσεις εδώ και να παίξεις το παιχνίδι των μίμων, να τραγουδήσεις  το τραγούδι του Παλιάτσου και  ζωγραφίσεις το δικό σου μίμο:

Καλή σας διασκέδαση!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις